wyszukiwania-mobilne
Każdy czerwony pasek oznacza widok pełnoekranowy. Wyszukuje „Hotel Utrecht” i „Taxi Utrecht” za pomocą telefonu komórkowego. Kliknij na obrazek, żeby zobaczyć go w większym formacie.
Możesz zwiększyć szansę na pojawienie się Twojej firmy w Pakiecie Lokalnym, tworząc i weryfikując bezpłatnie „Google Moja Firma” . Google obecnie eksperymentuje z płatnymi pinami (AdWords). Widzisz je już w Mapach Google, ale wkrótce trafią także do Pakietu lokalnego : jeden z trzech wpisów w Google Moja Firma zostanie zastąpiony płatną reklamą.
Monopol Google dokończony
Dzięki AdWords i Pakietowi lokalnemu jako osoba wyszukująca zobaczysz prawie wszystkie niezbędne informacje na stronie wyników. Właściwie nie musisz już opuszczać Google, aby dokonać wyboru. jak sprawdzić holenderski numer telefonu Wyszukiwarka pokazuje klientom cenne dane i jednocześnie na nich zarabia. Bingo, monopol Google kompletny!
Czy SEO ma jeszcze przyszłość?
Czy SEO ma jeszcze przyszłość, skoro pierwsze siedem wyników jest udostępnianych z platform Google? A może Google zabił organiczne wyniki wyszukiwania? Krótko mówiąc, czy nie byłoby lepiej zainwestować swój czas i pieniądze w optymalizację Google Moja Firma i zakup AdWords? SEO zostało uznane za martwe 100 razy i równie wiele razy wracało do życia. Widzę cztery powody, dla których SEO pozostaje ważne.
1. Nie każde zapytanie daje oczekiwaną odpowiedź
Nie każde wyszukiwane hasło zawiera bezpośrednie wezwanie do działania jako pożądaną odpowiedź, np. przycisk połączenia lub wskazówki dojazdu. Jeśli szukasz wyłącznie informacji, często najpierw przeglądasz kilka stron internetowych na ten temat, zanim zwrócisz się do firmy. Informacje, których na przykład Google Moja Firma nie może udostępnić. SEO pozostaje ważne jako narzędzie marketingu długoterminowego w przypadku wyszukiwań lokalnych.
wyróżniony fragment
Kliknij na obrazek, żeby zobaczyć go w większym formacie.